Liviu Berbece, CEO Spa Shoes, Impresionează Investitorii de la Imperiul Leilor

Un Vis Transformat în Realitate

În timp ce își curăța pantofii sport, Liviu Berbece a avut o revelație care avea să-i schimbe viața. Aceasta a fost scânteia care a dus la nașterea Spa Shoes, prima curățătorie profesionistă de încălțăminte din România. Într-o piață în care curățarea și întreținerea încălțămintei erau adesea neglijate, Liviu a văzut o oportunitate de a aduce un serviciu de calitate superioară, utilizând tehnologii inovative și metode ecologice.

Primii Pași în Antreprenoriat

Născut la Focșani într-o familie de asistenți medicali, Liviu Berbece și-a petrecut copilăria într-un mediu care l-a învățat să fie atent la detalii și să pună preț pe igienă. Mama sa lucra la spital, iar tatăl într-un penitenciar, ceea ce a generat multe situații amuzante în copilărie, mai ales când era întrebat unde lucrează tatăl său.

După ce a terminat Facultatea de Ingineria Mediului la Iași, Liviu a început să lucreze în vânzări la Philip Morris, unde a rămas timp de zece ani. Aceasta a fost o perioadă în care a acumulat experiență valoroasă în management și dezvoltare de afaceri. Cu toate acestea, dorința de a face ceva pe cont propriu l-a determinat să iasă din lumea corporatistă și să se aventureze în antreprenoriat.

O Experiență de Neuitat în SUA

Ideea de a deschide o curățătorie de încălțăminte i-a venit în timpul unei vacanțe în Statele Unite. Într-un mall, Liviu a observat o persoană care se oferea să curețe pantofii trecătorilor. Aceasta a fost o revelație pentru el, realizând că există o cerere pentru astfel de servicii și în România. La întoarcerea acasă, a început să cerceteze și să experimenteze diverse metode de curățare a încălțămintei. Inițial, a întâmpinat dificultăți și a stricat câteva perechi de pantofi, dar acest lucru nu l-a descurajat. Cu perseverență și determinare, Liviu și-a perfecționat tehnicile și a pus bazele Spa Shoes.

Spa Shoes: Inovație și Calitate

Spa Shoes oferă o gamă variată de servicii de curățare și igienizare, recondiționare și cizmărie pentru încălțăminte și genți. Procesul de igienizare include utilizarea luminii UV și a ozonului, similar cu metodele utilizate în spitale pentru igienizarea saloanelor. Talpa încălțămintei este curățată cu aburi și o mașină cu perii special concepută de echipa Spa Shoes, în timp ce partea interioară și exterioară este curățată manual cu perii și soluții naturale, prietenoase cu mediul.

Locația principală a Spa Shoes se află în București – unde sedii sunt în Dorobanți, Moșilor, Delea Veche, Popești Leordeni, lockere în Afi și Băneasa – dar și în Ploiești, Buzău, Focșani, Iasi, Constanța, Craiova, Târgu Mureș, Bistrița, Timișoara și Cluj. Aceste locații reflectă succesul și expansiunea rapidă a afacerii pe piața românească.

Contracte Importante și Parteneriate Strategice

Unul dintre punctele forte ale Spa Shoes este abilitatea de a atrage contracte importante și parteneriate strategice. Printre clienții notabili se numără angajații McDonald’s la nivel național, asociații de alergători și un proiect semnificativ cu magazinele Humanic. În cadrul acestui proiect, Spa Shoes a amplasat lockere de tip curier în magazine, unde clienții își pot lăsa încălțămintea pentru a fi curățată și o pot recupera ulterior.

Prezentarea la Imperiul Leilor

În noiembrie 2023, Liviu Berbece a avut ocazia de a-și prezenta afacerea în cadrul emisiunii „Imperiul Leilor”, o platformă care oferă antreprenorilor oportunitatea de a obține investiții pentru dezvoltarea afacerilor lor. Liviu a solicitat o investiție de 100.000 de euro în schimbul a 20% din companie.

Trei antreprenori au fost imediat interesați de potențialul Spa Shoes. După o evaluare atentă a ofertelor, Liviu a acceptat propunerea lui Daniel Mischie, care a oferit 150.000 de euro pentru 33% din companie. Această investiție va permite Spa Shoes să își extindă și mai mult serviciile și să îmbunătățească tehnologiile utilizate.

O Poveste de Succes și Determinare

Povestea lui Liviu Berbece este una de succes, determinare și inovare. De la începuturile umile din Focșani până la crearea unei afaceri de succes recunoscută la nivel național, Liviu a demonstrat că visele pot deveni realitate cu muncă și perseverență. Tatuajul său cu un copil care sare gardul cu poarta deschisă este un simbol al determinării sale de a depăși orice obstacol și de a alege mereu calea mai grea, dar mai satisfăcătoare.

Expansiunea și Viitorul Spa Shoes

Cu o rețea de francize în plină expansiune și parteneriate strategice încheiate, viitorul Spa Shoes pare promițător. Investiția obținută de la Daniel Mischie va fi utilizată pentru a deschide noi locații și pentru a implementa tehnologii de ultimă generație care să asigure calitatea superioară a serviciilor oferite.

O Franciză de Succes

Unul dintre avantajele majore ale francizei Spa Shoes este simplitatea operațională. Metodele și procedurile standardizate și îmbunătățite permanent asigură o funcționare eficientă și calitativă. Investiția necesară pentru deschiderea unei francize este relativ scăzută, ceea ce face acest model de business accesibil pentru antreprenori din diverse zone ale țării.

De asemenea, francizații beneficiază de condiții comerciale negociate cu principalii furnizori, ceea ce le permite să ofere servicii la un standard înalt de calitate. Echipa Spa Shoes oferă asistență completă pentru deschiderea francizei, inclusiv formare, suport tehnic și consultanță în managementul afacerii.

Suport Continu pentru Francizați

Odată ce o franciză Spa Shoes este deschisă, echipa centrală oferă suport continuu pentru a ajuta la dezvoltarea afacerii. Acest suport include marketing, promovare și consultanță managerială, asigurându-se astfel că fiecare francizat are toate instrumentele necesare pentru a atrage și a păstra clienți.

Produse și Tehnologii de Ultimă Generație

Spa Shoes se mândrește cu utilizarea produselor și tehnologiilor de curățare de ultimă generație. Aceasta nu doar că asigură o curățare eficientă și profundă, dar și protejează materialele delicate ale încălțămintei și genților. Soluțiile folosite sunt naturale și prietenoase cu mediul, reflectând angajamentul companiei față de sustenabilitate și protecția mediului.

Istoric Dovedit și Reputație Solida

De la lansarea pe piață, Spa Shoes a demonstrat un istoric dovedit de creștere constantă și succes. Calitatea serviciilor și atenția la detalii sunt factori decisivi care atrag clienți fideli și noi parteneriate. Reputația solidă a brandului Spa Shoes este un atu important pentru francizați, facilitând atragerea de clienți și consolidarea poziției pe piață.

Liviu Berbece: O Inspirație pentru Antreprenori

Povestea lui Liviu Berbece este o sursă de inspirație pentru antreprenorii din întreaga țară. Curajul de a părăsi un loc de muncă sigur și bine plătit pentru a-și urma visul este un exemplu puternic de determinare și încredere în sine. Succesul său demonstrează că, cu pasiune și muncă asiduă, orice vis poate deveni realitate.

Liviu Berbece a reușit să impresioneze nu doar investitorii de la Imperiul Leilor, ci și mii de clienți care au beneficiat de serviciile Spa Shoes. Prin inovație, calitate și o abordare orientată spre client, Liviu și echipa sa continuă să ridice standardele în industria curățării și întreținerii încălțămintei.

Concluzie

Spa Shoes nu este doar o afacere de succes, ci și o poveste despre viziune, curaj și determinare. Liviu Berbece, prin pasiunea sa pentru antreprenoriat și angajamentul față de calitate, a creat un brand care redefinește standardele în curățarea și întreținerea încălțămintei. Investiția obținută la Imperiul Leilor reprezintă un nou capitol în expansiunea și dezvoltarea Spa Shoes, promițând multe alte succese pe viitor.